Unelmoi ja uskalla!

Miten minä uskalsin lähteä yrittäjäksi? Olin työskennellyt pankkialalla vuosina 2007-2014 ja välissä ollut yhden vuoden äitiyslomalla. Urakehitykseni oli nopeaa ja kuukausipalkkani pankinjohtajana hyvä. Pidin työstäni, mutta olin aina haaveillut omasta yrityksestä hyvinvointialalla. Viimein halu tehdä omaa juttua ja uskoa omaan tekemiseen, oli niin vahva, että uskalsin riskeerata hyvät ansiot ja varman kuukausipalkan.

Vuonna 2014 olin eronnut ja asuin omistusasunnossa yhdessä silloin 4-vuotiaan tyttäreni kanssa. Tottahan toki se oli iso riski ryhtyä yrittäjäksi, kun talouden tulot olivat yksin minun varassani ja ruokaa saatava lapsellenikin. Olin kerryttänyt säästöjä sen varalle, etten heti pystyisi nostamaan palkkaa. Jonkinmoinen turva tuli myös minulle myönnetystä starttirahasta. 1.11.2014 olin ensimmäistä päivää virallisesti yrittäjä ja pankin ovi suljettu kiinni - ainakin toistaiseksi. Ajattelin silloin, että mikäli homma ei toimisi, saisin kyllä pankkialan töitä vielä uudelleen.

Wellbeat Oy oli ensimmäinen yritykseni ja henkilökuntaa oli tasan yksi eli minä. Yrittäjyyden ensimmäinen vuosi lähti liikkeelle paremmin kuin hyvin. Sain heti valmennusasiakkaita useampia ja monet lähtivät liikkeelle vähintään puolen vuoden valmennuspaketilla. Se turvasi vakaan kassavirran aina puoleksi vuodeksi eteenpäin. Onnistuin myymään yrityksille useita työhyvinvointiprojekteja ja jo alkuvuonna 2015 yritykseni tilille alkoi kertyä mukavasti rahaa. Toki se vaati työtä, työtä ja työtä. Päivitin aktiivisesti facebookia, markkinoin pt-palveluita, vedin kymmeniä tunteja ryhmäliikuntaa viikossa ja hoidin asiakkaita. Työ oli juuri sitä, mistä olin unelmoinut! Sain itse määrätä kalenterini, työaikani ja työtahtini.

Jo alkuvuonna 2015 pyörähti liikkeelle isommat pyörät ja pian olimmekin laittamassa pystyyn jo seuraavaa yritystäni, Hyvinvoinnin Walimoa. Kerron blogissani myöhemmin, mitä Walimon synnyttäminen ja pyörittäminen on vaatinut. Kesällä 2018 Wellbeatin upea tarina päättyi yrityskauppaan, kun päätin yhdistää valmennusliiketoiminnan myös Walimon liiketoiminnan alle. Tällä hetkellä toimin siis Hyvinvoinnin Walimon toimitusjohtajana, personal trainerina ja ryhmäliikuntaohjaajana. Kun katson taaksepäin, en voisi olla onnellisempi, että olen uskaltanut toteuttaa unelmani ja olen vieläkin yrittäjänä haave-ammatissani!

wellbeat_lores9375.jpg