Verkostoista voimaa!

Isot kiitokset kaikille kommenteista, joita sain teiltä viimeisimpään postaukseeni liittyen. Olen saanut positiivista kannustusta ja lämminhenkistä vertaistukea. Varsin moni yrittäjä ihan muiltakin aloilta on kiittänyt, että uskalsin kirjoittaa suoraan yrittäjyydestä.

Omalta kohdaltani tärkeää vertaistukea, sparrausta ja neuvoja yrittäjyyden aikana olen saanut omista verkostoistani. Nuo verkostot ovat auttaneet minua myös menestymään! Mielestäni “yksinyrittäjä” on huono sana. Kukaan yrittäjä ei pärjää yksin, vaan tarvitsee ympärilleen verkoston: asiakkaita, yhteistyökumppaneita, oman alan muita yrittäjiä, kirjanpitäjän ja niin edelleen. Varmasti yrittäjänä olo on monesti yksinäistä puurtamista, mutta silloin pitää muistaa hakeutua muiden ihmisten seuraan, innostaviin verkostoihin, joista saat voimaa omaan tekemiseen.

Verkostoista on syntynyt minulle monia ystävyyssuhteita, jotka jatkuvat vuosikausia.

Verkostoista on syntynyt minulle monia ystävyyssuhteita, jotka jatkuvat vuosikausia.

Hyvinvointialan yrittäjänä olen joskus ihmetellyt alallamme sellaista, että kilpaillaan täysin omissa poteroissa, eikä haluta missään kohdin tehdä yhteistyötä muiden saman alan toimijoiden kanssa. Kun aloitin vuonna 2014 personal trainerina, etsin yhteistyökumppaniksi saleja, joihin voisin viedä asiakkaitani treenaamaan ja tuoda heille uusia maksavia asiakkaita. Aika moni sali kommentoi, etten ole tervetullut, koska heillä on omat personal trainerit. Kerroin, etten ole hakemassa sieltä salilta itselleni uusia asiakkaita, vaan hankin asiakkaat omista kanavistani ja tuon ne salille uusiksi asiakkaiksi. Silti tuli kielteinen vastaus. Onneksi muutama kuntosali innostui yhteistyötarjouksestani ja muun muassa raumalainen Kuntomax on toiminut erinomaisena yhteistyökumppanina jo monta vuotta. Kuntomaxin yrittäjä Arto on itsekin valmentaja, mutta tarjoaa avokätisesti työtiloja muillekin personal trainereille. Hän hyötyy, kun saa lisää uusia maksavia asiakkaita salilleen. Eikä Arton omat valmennustyöt ole siihen hyytyneet, päinvastoin. Itse verkostoidun mielellään saman alan yrittäjien kesken ja on mahtavaa, jos voimme jakaa kokemuksia ja hyviä käytäntöjä. Olen ehkä liian sinisilmäinen ja naiivi näissä asioissa, mutta itse uskon siihen, että kaikille hyville toimijoille löytyy kyllä tilaa toimia omalla vahvuusalueellaan. Viime syksynä minulle soitti toinen raumalainen alan yrittäjä, jolla oli pulaa ohjaajista. Meidän ohjaaja aloitti ohjaamaan myös heillä, koska hänelle sopi kalenteriin. Ei se minun yritykseltäni ole onneksi yhtään pois ja tiedän, mistä itse voin kysyä apua, jos joskus on tarvetta.

Erilaiset verkostot ovat todella merkittävä voimavara kaikille yrittäjille ja niitä tulisi pyrkiä hyödyntämään mahdollisimman paljon. Tässä muutamia esimerkkejä, miten itse olen verkostoitunut ja hyötynyt eri verkostoista yrittäjyyden aikana:

  • Entiset työpaikat ja niihin liittyvä ammatillinen verkosto. Aikaisempi urani pankkialalla kasvatti itselleni todella merkittävät verkostot Rauman seudulla sekä pankkialan ihmisiin ympäri Suomea. Tutustuin eri alojen yrittäjiin ja yrittäjähenkisiin ihmisiin, joiden kanssa keskusteltuani opin paljon yrittäjyydestä. Nyt kun minulla on oma yritys, nämä yrittäjät ovat ostaneet minulta palveluita, kuten tyky-päiviä, pt-palveluita itselleen, luentoja tapahtumiinsa ja vinkanneet minun yrityksestäni myös muille yrityksille. Näitä yrityksiä lähestyin yrittäjyyden alkuvuosina, kun tavoitteenani oli myydä Firstbeat Hyvinvointianalyysiä yrityksille. Sieltä tulikin muutama todella hyvä kauppa, kun yrittäjät ostivat valmennuksen koko henkilöstölleen.

  • Yhdistykset, joiden jäsenistö on samanhenkistä kuin itse. Liityin ekonomiliittoon jo opiskeluaikoina, kun opiskelin Vaasan yliopistossa. Työurani alkuvaiheilla toimin paikallisyhdistyksen eli Rauman ekonomien hallituksessa ja verkostoiduin sitä kautta muihin alan ihmisiin ympäri Suomea. Tuon verkoston kautta meille on tullut monia asiakkaita niin pt-puolelle kuin ryhmäliikuntapuolellekin, vaikken enää toimikaan järjestössä aktiivisesti itse. Viime vuodet olen panostanut erityisesti nuorkauppakamaritoimintaan. Se on ollut itselle tärkeä verkosto, jossa on paljon muitakin nuoria yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä työntekijöitä. Kirjoitin omasta nuorkauppakamariurasta ja verkostoitumisesta blogitekstin toiselle sivustolle. Sen löydät halutessasi täältä. Myös yrittäjäyhdistykset ovat hyvä tukiverkko monelle yrittäjälle. Mielestäni ei kannata säästää eri yhdistysten jäsenmaksuista, vaan ottaa ne investointina, joka maksaa takaisin. Yhdistykset tarjoavat kuitenkin jäsenilleen erilaisia koulutuksia ja tilaisuuksia, joista voi hyötyä omassa toiminnassaan.

  • Seminaarit, messut ja koulutukset. Aivan ensimmäiset messut, joihin itse ilmoittauduin yrittäjänä, olivat Turun Logomossa järjestettävät Work goes happy -työhyvinvointimessut vuonna 2014. Superinnostuneena juuri aloittaneena yrittäjänä maksoin suolaisen hinnan messupaikasta, mutta päivän aikana loin valtavasti uusia kontakteja eri ihmisten kesken. Löytyipä sieltä eräs uusi kontakti, jonka kanssa vuosien saatossa olemme ystävystyneetkin. Vaikka itsellä ei olisi resursseja ostaa omalle yritykselle messupaikkaa, kannatta mennä messuille ja seminaareihin asiakkaan roolissa, kiertämään eri yrityksiä ja luomaan verkostoja. Et voi koskaan tietää, kenestä saattaa tulla seuraava iso asiakkaasi! Oman alan koulutuksissa on erinomainen mahdollisuus tutustua muihin alan yrittäjiin tai tekijöihin. Esimerkiksi erilaisissa PT-alan koulutuksissa on ollut ilo tutustua muihin valmentajiin. Minulta on muutaman kerran oma PT-asiakas kysynyt hyvää valmentajaa tutulleen toisessa kaupungissa ja olenkin vinkannut ottamaan yhteyttä näihin tuttavuuksiin, jotka olen oppinut tuntemaan koulutuksissa.

Tässä kuva vuodelta 2014, kun edustimme siskojeni kanssa Work goes happy -messuilla Turussa.

Tässä kuva vuodelta 2014, kun edustimme siskojeni kanssa Work goes happy -messuilla Turussa.

Toimin Rauman nuorkauppakamarin puheenjohtajan vuonna 2018. Nuorkauppakamariverkosto on itselle ollut kaikkein merkittävin!

Toimin Rauman nuorkauppakamarin puheenjohtajan vuonna 2018. Nuorkauppakamariverkosto on itselle ollut kaikkein merkittävin!

Tässä vain muutamia esimerkkejä siitä, miten verkostoja voi rakentaa. Olitpa millä alalla tahansa, ei verkostojen voimaa voi väheksyä. Verkostoissa voit kysyä apua, etsiä yhteyshenkilöitä, hankkia uusia asiakkaita, oppia uusia asioita, jakaa kokemuksia ja auttaa muita menestymään. Verkostoissa pitää muistaa itsekin antaa, antaa omaa aikaa, omaa kokemusta ja omaa ammattitaitoa muiden auttamiseksi. Silloin hyödyt ovat molemminpuolisia! Mitkä verkostot ovat auttaneet Sinua omalla urallasi?

- Pauliina