Täydellinen viikonloppu

Olin osittain yllättynyt instagramissa tekemästäni kyselystä, että mitä ihmiset haluavat lukea blogistani, arjen kuulumisia vai ammatillisia kuulumisia. Arjen kuulumisia vei selkeästi voiton, yli 70 prosentilla. Varmasti moni haluaa lukea myös valmentamiseen, yrittäjyyteen ja hyvinvointialaan liittyviä asioita, mutta ilmeisesti lukijat haluavat lukea myös ihan tavallisen arjen asioista.

Täydelliseen viikonloppuun sisältyi tämä herkullinen aamiaislautanen. Lautasella 1 banaani, 2 kiiviä, 1 dl mustikoita, 1 dl maustamatonta jogurttia, pieni kourallinen pähkinöitä ja 1 dl mysliä. Tästä annoksesta saa vitamiineja päivään!

Täydelliseen viikonloppuun sisältyi tämä herkullinen aamiaislautanen. Lautasella 1 banaani, 2 kiiviä, 1 dl mustikoita, 1 dl maustamatonta jogurttia, pieni kourallinen pähkinöitä ja 1 dl mysliä. Tästä annoksesta saa vitamiineja päivään!

Yhtenä tavoitteenani on jakaa positiivista, hyvän mielen energiaa blogini kautta. Sitä, että vaikka asiat olisivat välillä huonosti ja mieli maassa, niin aina voi keskittyä niihin positiivisiin asioihin sillä hetkellä. Helmikuun aurinko on saanut minut todella positiiviselle mielelle. Siitä innostuneena ajattelinkin kertoa teille täydellisestä viikonlopusta, sillä sellainen minulla on tällä hetkellä menossa! Tämä täydellinen viikonloppu on ihan tavallinen – ei siis mikään superhyper loma kylpylässä tai kaupunkiloma Euroopassa. Mutta tämän viikonlopun jäljiltä koen saaneeni paljon hyvää energiaa ja akut ladattua.

Pari viikkoa sitten olin ajatellut, että minulla on kaikki helmikuun viikonloput työstä vapaana. Erilaisten syiden vuoksi kävi kuitenkin niin, että niitä työmerkintöjä alkoi tulla kalenteriin myös viikonloppujen kohdalle. Siispä tänäkin viikonloppuna kävi niin, että olenkin töissä perjantai-illan, lauantain aamupäivän ja sunnuntai-illan. Onneksi nuo kaikki työasiat olivat todella kivoja! Pääasiassa ryhmäliikunnan ohjaamista, yksi ravintovalmennus ja sunnuntaina viikon päätteeksi odottaa vielä ohjaamani ekstra venyttelytunti. Olen tosi onnellinen, että saan tehdä sitä työtä, mikä on itselle merkityksellistä ja mistä pidän.

Olimme sopineet Ramin kanssa, että vietämme perjantai-illalla yhteistä aikaa. Kun jouduinkin ilmoittamaan hänelle, että olen perjantai-illan töissä, huomasin, miten pettymys valtasi meidän molempien mielen. Vaikka mitään spesiaalitreffejä ei sitten ehditty järjestää, oli ihanaa nauttia tavallisesta perjantai-illasta kotisohvalla. Rami oli lämmittänyt meille valmiiksi saunan ja herkuttelimme sohvalla mun lemppariherkun lakritsijäätelön kanssa TVOF-lauluja katsellen. Menimme nukkumaan jo ennen yhtätoista, joten kun kello lauantaiaamulla seitsemältä soi, olin nukkunut täydelliset 8 tunnin yöunet! Pettymys vaihtui kiitollisuudeksi kivasta illasta!

Lauantaina aamupäivän töiden jälkeen Rami oli kokannut meille ruuan ja sen jälkeen ehdittiin nukkua pitkästä aikaa yhdessä päikkärit. Tosin mä en nukkunut, vaan luin Antti Tuiskun kirjaa. Mulle kirjan lukeminen on nykyisin aika luksusta ja aionkin jatkossa ottaa tavoitteekseni lisätä kirjojen lukemista. Vähemmän somea, enemmän kirjoja! Lauantaina ehdimme vielä katsoa leffan, käydä kahvilla kaupungilla, lukon peliin ja illalla herkutella pitsalla. Päivä oli ihan huippu: sopivasti kotoilua, yhteistä aikaa, penkkiurheilua ja töitä.

Tästä sunnuntaipäivästä täydellisen teki hiihtolenkki. Aurinko paistaa täydeltä terältä, on muutama aste lämmintä ja hiihtokeli upea. Lähdepellon lenkki oli ajettu sopivaksi, jotta luistelusuksi kulki hyvin, mutta ei ollut liian jäistä. Iso kiitos Rauman kaupungin työntekijöille, jotka pitävät urheilupaikat kunnossa ympäri vuoden. Olen jäänyt aivan koukkuun hiihtoon. On upea tunne, kun saa luistelusukset melkein lentämään auringonpaisteessa metsän keskellä. En kuuntele musiikkia tai podcasteja, vaan keskityn oman kehon tuntemuksiin, sydämen sykkeeseen, omiin ajatuksiin. Välillä urheillessa pääsee melkein meditatiiviseen tilaan! Suksi luisti tänään 16 kilometriä, enemmänkin olisi varmasti mennyt, mutta nälkä alkoi hiipiä kehoon. Olin valmistanut perjantaina itselleni ison kattilallisen kasvissosekeittoa, joka maistui taivaalliselta ruisleivän kera hiihtolenkin jälkeen. Tuo arkinen keittoruoka sopi loistavasti täydelliseen päivääni!  

Tänään luvassa on vielä kokkailuhetki ystävän kanssa, ryhmäliikuntatuntien ohjaukset ja valmistautuminen ensi viikkoon. Lapset viettävät kanssamme alkuviikon hiihtolomaa, joten luvassa on lisää ulkoilua, ihania arjen hetkiä lasten seurassa ja sopivasti työntekoa. Täydellisen viikonlopun jälkeen olo on onnellinen! Nyt en murehdi asioita, jotka painavat mieltä. Keskityn auringonpaisteeseen ja olen kiitollinen perheestäni, puolisostani, kodistamme urheilupaikkojen vieressä, omasta yrityksestäni ja unelmieni työstä, olen kiitollinen tästä viikonlopusta!

Pauliina

ps. Tässä kasvissosekeiton “resepti”!

IMG-6407.JPG
Tässä ainekset mun kasvissosekeittoon. Mausteina oli suolaa, pippuria, timjamia ja valkosipulia.

Tässä ainekset mun kasvissosekeittoon. Mausteina oli suolaa, pippuria, timjamia ja valkosipulia.

Kasvissosekeitto vaan paranee jääkaapissa! Ihana lämmin keitto sopii hyvin ateriaksi hiihtolenkin jälkeen, kun syö sen raejuuston ja ruisleipien kanssa.

Kasvissosekeitto vaan paranee jääkaapissa! Ihana lämmin keitto sopii hyvin ateriaksi hiihtolenkin jälkeen, kun syö sen raejuuston ja ruisleipien kanssa.