Maaliskuun luopumishaaste!

Haaste vastaanotettu – maaliskuussa aloitetaan!

En yleensä innostu haasteista. Hyvinvointialalla markkinoidaan paljon erilaisia kyykkyhaasteita, lankkuhaasteita, sokerittomuushaasteita ja niin edelleen. Ne ovat jollekin varmasti hyvä kipinä muutoksen tekemiseen, mutta minulle ne eivät oikein toimi. Olen niitä kyllä kokeillut, esimerkiksi punnerrushaastetta. Muistan kun joka päivä piti punnertaa isompi ja isompi määrä kuukauden edetessä. Punnerrusvoima toki kasvoi kuukauden edetessä, mutta into punnertaa loppui siihen, kun kuukausi loppui. Punnerran silloin tällöin treeneissä ja kehitän voimaa vähitellen. Se sopii paremmin minulle kuin kuukauden haaste.

Tällä kertaa olen kuitenkin lähtemässä mukaan uuteen haasteeseen ja se ei liity mitenkään liikuntaan tai ravitsemukseen. Ruokapuoti Lumon kauppias ja hyvinvointivalmentaja Tero Suhonen kertoi tammikuussa tehneensä tavaroiden karsimishaasteen. Tero innostui projektista niin paljon, että päätti haastaa muutkin mukaan. Nyt on siis alkamassa ”Maaliskuun luopumishaaste”! Teron haasteen voit käydä lukemassa täältä: http://ruokapuotilumo.fi/blogi/osallistu-maaliskuun-luopumishaasteeseen.

Olen muuttanut viimeisen 10 vuoden aikana neljä kertaa ja karsinut joka muutossa paljon tavaroita. Silti meidän kaappeihin ja hyllyille on kertynyt turhaa roinaa. Olen viime vuosina alkanut kuluttaa paljon vastuullisemmin kuin aikaisemmin. Pääasiassa haluan ostaa laadukkaita, kestäviä tavaroita, vaatteita, jalkineita ja laukkuja, jotka kestävät aikaa ja jotka sopivat yhteen monen muun vaatteeni kanssa. Siispä minulle ei juurikaan kerry enää pikamuotivaatteita, joita käytetään muutama kerta ja sitten ne heitetään pois. Olen silti säilyttänyt kauan vaatteita, joita kuvittelen vielä käyttäväni, enkä sitten käytäkään. Nyt on aika luopua näistä vaatteista, turhasta tavarasta ja laitteista.

Kaappeihin kertyy aina vähitellen tavaraa, jota luulet tarvitsevasi ja koskaan et kuitenkaan enää käytä.

Kaappeihin kertyy aina vähitellen tavaraa, jota luulet tarvitsevasi ja koskaan et kuitenkaan enää käytä.

Vaikeinta prosessissa tulee varmasti olemaan se, mihin kaikkialle turhaa tavaraa kierrätän. En haluaisi heittää tavaraa roskiin suoraan. Toki osa kaappien sisällöstä on kaikenlaista muovihärpäkettä, vanhoja cd-levyjä, vanhoja työkaluja tai muita sellaisia, joita ei kukaan varmaan enää halua. Haluaisin kuitenkin löytää järkevät kanavat kierrättämiseen. Esim. kaksi vanhaa läppäriäni odottavat tuossa keittiön sivupöydällä, että otan niistä tarvittavat kuvat ja tiedostot talteen ja sitten laitan ne kiertoon. Tämä projekti on odotuttanut itseään noin 3 vuotta, joten nyt se on viimein aika tarttua toimeen ja laittaa läppärit ja vanhat puhelimet kiertoon.

Minulla on 3 vanhaa läppäriä, 2 vanhaa puhelinta ja kasa latureita ja akkuja odottamassa kierrättämistä.

Minulla on 3 vanhaa läppäriä, 2 vanhaa puhelinta ja kasa latureita ja akkuja odottamassa kierrättämistä.

Sain myös pari kätevää vinkkiä vaatteiden kierrättämiseen. Yksi näistä on netissä toimiva käytettyjen vaatteiden kierrätyspaikka rekki.fi. Sinne voi lähettää merkkivaatteita, kenkiä ja asusteita ja he lähettävät sen jälkeen sinulle tarjouksen vaatteista. Voit joko hylätä tai hyväksyä tarjouksen. Siellä myydään myös lasten merkkivaatteita! Aion ensi töikseni pyytää sieltä lähetyskoodia ja laittaa pinoon meidän perheiden merkkivaatteet ja kengät, joiden on aika siirtyä eteenpäin. Aion myös tehdä facebookiin oman maaliskuun luopumishaaste -kansion, johon laitan myytäväksi niitä vaatteita, kenkiä ja tavaroita, joista haluan eroon.

Tavoitteena on luopua maaliskuun aikana noin 500 turhasta tavarasta. Nyt haluan haastaa myös sinut mukaan! Kommentoi blogin alle, jos aiot tarttua haasteeseen! Aion kertoa täällä blogissani maaliskuun aikana lisää haasteen etenemisestä omalta osaltani. Tervetuloa seuraamaan luopumishaastetta!

-Pauliina

Kaikki kaapit ja lipastot pursuavat “turhaa tavaraa”. Tavoitteena olisi käydä näitä läpi vähitellen ja sitten päästä eroon niistä.

Kaikki kaapit ja lipastot pursuavat “turhaa tavaraa”. Tavoitteena olisi käydä näitä läpi vähitellen ja sitten päästä eroon niistä.