Ilmainen valmennus: näin saat bikinivartalon!

Joka vuosi kesän lähestyessä se ilmiö tulee yhtä varmasti kuin hyttyset ja koivunlehdet. Nimittäin valtaisa vyöry ”kesäkuntoon” valmennuksia, vinkkejä ja ohjeita. Somefiidit täyttyvät ”vielä ehdit bikinikuntoon” ja ”kolmessa viikossa 5 kiloa pois” -valmennuksilla, joissa pyritään nopeilla kikoilla vähentämään nestettä kropasta, jotta illuusio laihtumisesta tapahtuisi. Ymmärrän kyllä ihmisiä, jotka näitä valmennuksia ostavat tai vinkkejä kokeilevat. He haluavat uskoa, että on olemassa oikotie onneen ja helppoja pikavoittoja pienempään kroppaan. He uskovat myös, että laihuus tuo onnen. Myöhemmin tässä jutussa kerron tositarinan siitä, miten laihuus ei tuo onnea.

NÄIN SAAT BIKINIVARTALON!

Ennen tuota tositarinaa, ajattelin jakaa ilmaisen valmennuksen. Miksi? Koska sana ilmainen houkuttelee lukemaan ja ilmainen valmennus kuulostaa jo aivan liian hyvältä. Ja tässä siis otsikon lupaama ”näin saat bikinivartalon” -valmennus:

  1. Kirjaa paperille ylös, mistä pidät omassa kropassasi. Onko se kenties pylly, rinnat vai vatsa? Ehkä se on kaunis hymy tai upeat sääret? Kysy myös puolisoltasi, mistä hän pitää sinun vartalossasi eniten.

  2. Osta bikinit tai uikkarit, jotka korostavat parhaita puoliasi. Voit mennä asiantuntevaan alusasuliikkeeseen ja pyytää sieltä apua oikeanlaisen uima-asun valintaan.

  3. Pue päällesi uudet bikinit ja nauti kesästä!

Turkki 2018

Turkki 2018

Minusta tärkeintä ihmisten ulkonäössä on se, miten ihminen itse kantaa itsensä ja vartalonsa ja on tyytyväinen siihen. Meillä jokaisella on omat heikkoutemme, eli kohdat kehossa, joista emme pidä. Moni käyttää koko elämänsä siihen taisteluun, että voisi olla jotain muuta mitä on. On kovin surullista, että päivittelemme vuodesta toiseen, miksi meillä on tällainen iso lantio, pienet rinnat, suuret rinnat, selluliittireidet tai vatsamakkarat ja käytetään valtavasti aikaa ja rahaa taisteluun olemustamme vastaan. Olet ehkä jo kuullut curly girl -metodista? Luonnonkiharat hiukset saavat vihdoin olla villisti ja vapaasti luonnonkiharat, eikä niitä tarvitse yrittää suoristaa. Haluaisin tästä lanseerata Curvy girl -metodin, jossa jokainen nainen voisi ylpeästi korostaa hyviä puoliaan ja olla tyytyväinen omista kurveistaan tai kurvittomuudestaan. Kun curly girl nauttii kiharoistaan, niin curvy girl nauttii omasta upeasta vartalostaan ja kantaa sitä ylpeästi.

KEHOSI ON TEMPPELISI

Se, että opettelemme olemaan tyytyväisiä itseemme, ei silti tarkoita sitä, että saisimme laiminlyödä kehoamme. Jokaisen naisen vartalo ansaitsee parasta mahdollista kohtelua, mikä tarkoittaa riittävästi liikuntaa, laadukasta ja terveellistä ravintoa sekä riittävästi unta. Kehopositiivisuus on upea asia ja kannatan sitä, kunhan muistetaan pitää silti huolta itsestämme! Ethän siis kohtele itseäsi kaltoin?

Tässä edelleen ilmaisia vinkkejä siihen, miten voit hemmotella omaa vartaloasi vuodesta toiseen:

  • Vältä runsasrasvaisia ja sokeripitoisia ruokia ja juomia.

  • Syö reilusti kasviksia, hedelmiä ja marjoja, mitä monipuolisemmin, sen parempi.

  • Liiku joka päivä vähintään 30 minuuttia. Kävele, pyöräile, ui, juokse, tanssi, hiihdä, nosta rautaa tai jumppaa lempitunnillasi. Tärkeintä on, että kehosi saa riittävästi liikettä!

  • Nuku joka yö vähintään 7 tuntia. Opettele rentoutumaan ja vähennä somen käyttöä iltaisin.

  • Seiso peilin edessä ja kehu hyviä puolia itsessäsi. Ajattele positiivisesti, sillä positiiviset ajatukset tuottavat positiivisia asioita elämässäsi!

Positiivinen elämänasenne auttaa siinä, että osaat hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet.   Kuva: Suvi Elo

Positiivinen elämänasenne auttaa siinä, että osaat hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet.

Kuva: Suvi Elo

LAIHUUS TUO ONNEN?

Jos luulit, että hoikempi vartalo tuo sinulle onnellisemman elämän, niin voin kertoa, ettei se toimi niin. Olen seurannut hyvin läheltä kahden ystäväni taistelua syömishäiriöisenä. Laihimmillaan molemmat olivat hyvin onnettomia, jopa masentuneita. Eikö heidän olisi kuulunut olla silloin onnellisimmillaan, jos laihuus tuo onnea?

Onnellisempi elämä tulee, kun syömme terveellisesti ja liikumme paljon ja opettelemme ajattelemaan positiivisesti. Tunnen valtavasti onnellisia ihmisiä, jotka loistavat esimerkiksi juoksukilpailun maaliviivalla, nostaessaan oman ennätyksensä maastavedosta tai voittavat joukkueen kanssa finaalissa. Näissä kisoissa ei ole väliä, miltä näytät.

Olen nähnyt kymmeniä onnellisia ihmisiä, jotka onnistuneen valmennusjakson päätyttyä hehkuvat tyytyväisyyttä itseensä. He ovat kenties pudottaneet kiloja ja saaneet vahvemman kehon, mutta he ovat myös saaneet valtavasti itseluottamusta onnistumisista, liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta ja positiivisen ajattelun tuomasta energiasta!

Olen itsekin vasta alussa tässä curvy girl -metodissa, että osaisin olla tyytyväinen itseeni! Nuorempana inhosin pieniä rintojani. Nyt olen iloinen, että pieni rintavarustukseni ei ollenkaan haittaa urheilussa ja ikääntyessäni pienet rintani eivät riipu navassa saakka. En ole koskaan ollut tyytyväinen vatsaani, johon minulla kaikki ylimääräinen kertyy. Mutta minulla on vahvat vatsalihakset ja pystyn tekemään vaikka kuinka haastavia TRX-liikkeitä keskivartalollani. Haastan sinutkin ajattelemaan positiivisesti omasta kehostasi!

-Pauliina

ps. Tähän loppuun loistava mietelause, jota käytän luentojeni lopussa:

“Take care of your body.

It's the only place you have to live.”

-Jim Rohn