Yrittäjän kesäloma

Iso kiitos teille kaikille palautteesta koskien bikinivartalotekstiäni. Jos et vielä ehtinyt siihen tutustua, niin klikkaa tuosta linkistä lukemaan! Tosi moni tuli kiittelemään, että kirjoitus herätti ajatuksia suhtautumisesta omaan kehoon. Toivottavasti meistä jokainen voi jonain päivänä ajatella positiivisesti omasta vartalostaan, edes vähän.

Tajusin tänään, että blogini onkin kohta jo puolivuotias! Äkkiä on aika mennyt. Aluksi jaksoin kirjoitella jopa kaksi kertaa viikossa, mutta täytyy myöntää, että hektinen kevät vei sen verran mukanaan, etten ehtinyt tuottaa tekstiä ihan omaan tavoitteeseeni nähden. Blogin kirjoittaminen on ollut itselleni mukava harrastus ja toivottavasti te lukijatkin olette saaneet tästä joko iloa tai hyötyä - parhaimmassa tapauksessa molempia!

Voiko yrittäjä pitää kesälomaa?

Tällä viikolla minulla alkaa kauan odotettu kesäloma. Vielä huomenna keskiviikkona ja torstaina on noin 10-12 h työpäivät, mutta juhannuksesta alkaa vapaat. Voiko yrittäjä pitää kesälomaa? Mun mielestä voi ja pitää. Olen yrittäjyyden alkutaipaleista lähtien pitänyt kiinni siitä, että lomaa pitää olla. En tosin ole voinut pitää yhtämittaista monen viikon lomaa, mutta käytännössä joka vuosi olen saanut vähintään kahden viikon lomajakson, kuten tänäkin kesänä. Miten yrittäjän loma sitten on mahdollista?

Kaikkein tärkeintä omalla kohdallani on Hyvinvoinnin Walimon henkilökunta. Meillä on maailman parhaat työntekijät, ohjaajat ja yrittäjät. Voin luottaa täysin heidän ammattitaitoonsa ja päätöksentekokykyyn. Ei juuri sellaista asiaa ole, mitä he eivät lomani aikana pystyisi hoitamaan ilman minua. Olen äärettömän kiitollinen meidän tiimille, että pystyn pitämään kunnon loman.

Toinen asia lomailussa on riittävän ansainnan varmistaminen. Yrittäjän näkökulmasta, etenkin pienen toiminimiyrittäjän, lomailu tarkoittaa aina ansainnan tipahtamista. Otetaan esimerkiksi hieroja. Hieroja saa asiakkailtaan hinnan aina täysin työperusteisesti. Yksi hierontakerta tuottaa x määrän euroja kassaan. Kun työtä ei tehdä, kassaan ei tule rahaa. Siispä halutessaan pitää lomaa, hierojan tulisi hinnoitella palvelunsa sellaiseksi, että vuoden aikana tehty työ tuottaa niin paljon euroja kassaan, että pystyy lomailemaan. Ei siis kannata polkea hintojaan liian matalaksi, vaan laskea esimerkiksi 1-2 euroa per hierontatunti hintaan “lomalisää”, joka kerryttää omaa lomakassaa kesää varten. Useimmilla kuitenkin kulut pyörivät jatkuvasti, vaikka olisikin lomalla. Vuokranantajalle ei voi sanoa, että en maksa nyt heinäkuussa vuokraa, kun lomailen. Itse olen personal trainerina pyrkinyt siihen, että minulla on ympäri vuoden riittävästi kuukausipaketteja myytynä, jotka varmistavat tasaisen kassavirran jatkuvasti. Voin hyvillä mielin lomailla pari viikkoa, kun asiakkaiden kanssa on sovittu lomajaksoista hyvissä ajoin etukäteen.

Lomasuunnitelmia ja suunnittelemattomuutta

“Seuraavat kaksi viikkoa, matkin Naantalin aurinkoa…” Jukka Poikaa lainatakseni, ajattelin siis viettää oman lomani rennosti ja positiivisella mielellä auringosta nauttien. Haluan, että kesälomalla on sellaisia päiviä, joissa ei ole mitään aikatauluja. Ainakin 3-4 täysin aikataulutonta päivää ajattelin viettää. Suunnittelemattomuus siis mahdollistaa aivojen ja kehon palautumisen työstressistä ja kuormituksesta. Voi tehdä sinä päivänä juuri niin kuin itsestä tuntuu. Hengailla sohvalla ja katsoa Netflixiä tai tehdä kolmen tunnin pyörälenkin. Parasta on se, että itse saa päättää omat aikataulut!

Kerran kesässä kuuluu käydä Porissa Yyterin hiekkarannalla!

Kerran kesässä kuuluu käydä Porissa Yyterin hiekkarannalla!

golffia.JPG

Lomalla aion ainakin käydä golfaamassa, tehdä pari pitkää pyörälenkkiä ystävien kanssa, olla mökillä vähintään 2 yötä ja tavata ystäviä. Yksi isompi lomasuunnitelma on tuleva Budapestin matka. Lähdemme neljäksi päiväksi viettämään kaupunkilomaa koko perheen kesken. Matkaan lähtevät siis omat vanhempani, molemmat siskoni perheineen sekä meidän koko perhe. Vaikka kaikki olemmekin todella paljon matkustelleet, niin kukaan meistä ei ole aiemmin käynyt Budapestissä. Odotan innolla tulevaa kesälomareissua!

Toivottavasti sullakin on tänä kesänä kunnon kesäloma! Lataa akkuja ja rentoudu kivan tekemisen parissa. Ihanaa lomaa kaikille!

-Pauliina