Pelkoja ja unelmia

Ihanaa, että olet löytänyt blogini pariin. Tänään mennään aika henkilökohtaisella tasolla, sillä ajattelin kirjoittaa peloista ja unelmista ja siitä, miten ne ohjaavat meidän elämäämme. Paljastinkin jo pari viikkoa sitten instagram tilini @positiveboost_ puolella, että olemme menossa mieheni kanssa naimisiin ensi vuoden helmikuussa. Samaan aikaan tunne lähestyvistä häistä on kutkuttavan jännittävä ja ihana, mutta toisaalta tunnen asiasta pientä pelkoa.

15741024_10154879192838351_2268149229712563822_n.jpg

Elämä ei aina mene niin kuin suunnittelee. Joskus tulee eteen yllättäviä asioita tai tilanteita, joihin ei ole osannut henkisesti valmistautua. Kun erosin ensimmäisestä avioliitosta vuonna 2013, vannoin itselleni, etten ikinä enää mene naimisiin. Silloin tunsin valtaisaa pettymystä ja epäonnistumista siitä, että liittomme päättyi. Käsittelin asiaa muun muassa terapiassa ja vähitellen pääsin taas omille jaloilleni ja tunsin, että joskus asioiden kuuluu mennä tietyllä tavalla. Kun tapasin nykyisen mieheni 2015, tuli yllättävänkin nopeasti sellainen fiilis, että häneen haluan sitoutua. Ja nyt viiden vuoden yhdessäolon jälkeen olemme menossa naimisiin.

Joinain päivinä hiipii puseroon pelko siitä, että mitä jos taas epäonnistun? Mitä jos tämäkin liitto päättyy eroon? Tai miksi ylipäätään mennä naimisiin, voihan sitä elellä hyvässä suhteessa ilman virallista todistusta asiasta. Olemme keskustelleet mieheni kanssa tästä paljon ja tulleet siihen lopputulokseen, että haluamme sitoutua vahvasti tähän yhteiseen liittoon ja mennä naimisiin. Mieheni ei ole koskaan ollut naimisissa ja haluan toki, että omat pelkoni eivät ole este meidän yhteiselle avioliitolle. Kun asiaa olin itsekseni pohtinut, aloin miettiä, että ohjaako meitä ihmisiä elämässämme enemmän pelot vai unelmat? Loppujen lopuksi olen itse aina vahvasti elänyt unelmien kautta. En halua, että pelot estävät minua tekemästä haluamiani asioita, en myöskään tässä asiassa.

13450099_10154245416458351_5958708449989705109_n.jpg

Oletko sinä enemmän tekijä vai pelkääjä? Uskallatko puskea pelkojen läpi kohti unelmiasi ja tavoitella niitä, vaikka riskit pelottavatkin? Olen monta kertaa elämässäni tehnyt isompia ja pienempiä hyppyjä kohti tuntematonta. Joskus on tullut epäonnistumisia, mutta ne ovat tehneet minusta entistäkin vahvemman. Unelmoin vuosia hyvinvointialan yrittäjyydestä ja vuonna 2014 uskalsin lähteä hyvästä työpaikasta yrittäjäksi. Tuo elämänmuutos oli todella pelottava, mutta näin jälkikäteen olen todella onnellinen, että uskalsin. Voi olla, että vielä joskus palaan työntekijäksi esimerkiksi pankkialalle, mutta en tule koskaan katumaan päätöstäni lähteä yrittäjyyteen.

Kiireisessä ja hektisessä arjessa saattaa unelmamme joskus hukkua. Kun suorittaa arkeaan päivästä toiseen, unohtaa, mitkä asiat itselle ovat niitä tärkeitä ja merkityksellisiä. Toivon, että otat itsellesi rauhallisen hetken, kynän ja paperia. Piirrä, kirjoita tai tee mind map siitä, mistä asioista sinä unelmoit. Ne voivat olla pieniä tai isoja, tuntua jopa mahdottomilta. Mutta jos uskot niihin ja peloistasi huolimatta kuljet unelmiasi kohti, ne ovat askeleen lähempänä toteutumista.

Menneisyyden epäonnistumiset ovat tärkeitä, koska niiden kautta voimme oppia. Aion panostaa parisuhteeseeni ja avioliittoni, jotta se pysyisi vahvana mahdollisimman pitkään, ehkä elämäni loppuun saakka. Sain love365.fi -verkkokaupasta blogiyhteistyöhön Rakkauskalenterin, jossa on 12 tehtävää yhdessä tehtäväksi oman kumppanin kanssa. Ne tehtävät auttavat nostamaan oman parisuhteen keskiöön ja panostamaan omaan suhteeseen. Odotan mielenkiinnolla, että pääsemme tekemään mieheni kanssa tehtäviä jo ennen tulevia häitä. Kannattaa kiireen keskelläkin muistaa, miten tärkeä se oma rakas siinä yhteisessä arjessa on. Haluan tarjota blogini lukijoille alekoodin -10 % Rakkauskalenterin hankkimiseen. Koodilla ”positive boost” saat siis 10 % alennusta love365.fi rakkauskalenterista! Klikkaa ostoksille täältä pian, sillä koodi on voimassa vain 13.10.2019 saakka. Rakkauskalenteri on oiva pieni muistaminen omalle puolisolle tai vaikka häälahja tai kihlajaislahja tuoreelle parille.

Laitan loppuvuoden aikana vähän fiilistelyä tulevista häistämme tänne blogin puolellekin! Pysy kuulolla!

Olisi ihana kuulla, mistä sinä unelmoit?

-Pauliina