Vuokatti - aktiiviliikkujan paratiisi

En ole kovin ahkera kotimaanmatkailija, sillä useimmiten puolisoni kanssa reissaamme ulkomailla. Suomi on kuitenkin täynnä ihania ja mielenkiintoisia paikkoja! Syyskuun alussa minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä viikonlopuksi Vuokattiin, jossa olin käynyt vain kerran aikaisemmin, yli 10 vuotta sitten.

WhatsApp Image 2019-09-07 at 14.03.40.jpeg

Alkuvuonna Firstbeat järjesti palveluntarjoajilleen myyntikilpailun, jossa tavoitteena oli siis myydä mahdollisimman paljon Firstbeat Hyvinvointianalyysejä. Voitin kisan ja palkintona oli rento sporttiviikonloppu Vuokatissa. Palkinnosta teki vielä ekstrakivan se, että sain ottaa Walimolta Petran mukaan reissuun. Firstbeat Hyvinvointianalyysistä olenkin kirjoittanut jo aiemmin blogiini, sen tekstin löydät täältä.

Palkintoreissullemme Vuokattiin saimme seuraksi Firstbeatilta Mikken ja Joonaksen ja toinen kisan voittajista oli Liikkuva Suomi oy:n toimitusjohtaja Antti Luukkanen. Viikonlopun seura osoittautui oikein samanhenkiseksi urheilijajoukoksi ja meillä löytyi porukan kesken heti yhteinen sävel. Nautimme illalliset ja aamupalat viikonlopun aikana Ravintola Ainoassa, jossa olikin erittäin herkulliset annokset.

WhatsApp Image 2019-09-07 at 23.43.30.jpeg

Vuokatti on täynnä erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Olimme saaneet jo etukäteen toivoa, millaisia lajeja tai aktiviteettejä haluaisimme viikonlopun aikana testata. Vuokatista löytyy siis kylpylää, vaellusreittejä, fatbike- ja maastopyöräilymahdollisuuksia, kiipeilyrataa, melontaa, kaikkia mahdollisia pallopelejä ja talvisin toki hiihtoa ja laskettelua. Perjantai-iltana saavuttuamme noin 8 h ajomatkan jälkeen Vuokattiin, oli ohjelmassa ensin keilailua. Se olikin sopivan rentoa tekemistä pitkän autossa istumisen jälkeen.

Lauantaina pääsimme tositoimiin, sillä aamupalan jälkeen lähdimme vuokraamaan fatbike-pyöriä. En ollut koskaan edes kokeillut fatbikellä ajamista, joten oli tosi hauska päästä testaamaan tämä minulle uusi laji. Ajatuksenamme oli lähteä seikkailemaan Vuokatin vaaran reiteille. Ajaminen tuntui hauskalta, mutta oli yllättävän raskasta, etenkin kun suuntasimme melkein heti aluksi aika tiukalle nousulle. Reidet hapoilla väänsimme kaikkein pienimmällä vaihteella pitkin Vuokatin rinnettä ylöspäin. Nousu oli kuitenkin sen arvoista, sillä mitä korkeammalle nousimme, sitä upeammaksi alkavan ruskan värittämä maisema aukeni.

WhatsApp Image 2019-09-07 at 20.30.42.jpeg
Huh mitä mäkiä me pyöräiltiin!

Huh mitä mäkiä me pyöräiltiin!

WhatsApp Image 2019-09-07 at 14.04.31.jpeg

Aamupäivän lenkkimme oli noin parikymmentä kilometriä ja kulutimme siihen evästauon kanssa reilut kolmisen tuntia. Lounaalle suuntasimme Urheiluopiston ruokalaan, jossa olikin todella hyvä ja monipuolinen valikoima. Tämän jälkeen jaoimme vielä porukan kahtia ja me lähdimme Mikken ja Antin kanssa pyörillä Sotkamoon, josta kuuleman mukaan löytyi vielä toinen kiva pyöräreitti. Ja löytyihän sieltä! Järven rantaa pitkin meni upea harjanne metsäpolkujen keskellä. Tästä Sotkamon lenkistä kerrytimme vielä rapiat 15 kilsaa lisää. Upea maastopyöräilypäivä vei kyllä naisesta mehut. Saunomisen ja illallisen jälkeen ei kauaa tarvinnut unta odotella. Pyöräily fatbikellä oli kyllä mahtava kokemus ja jos vielä mahdollisuus tulee mennä uudestaan, niin todellakin menen.

WhatsApp Image 2019-09-07 at 20.30.47.jpeg
Sotkamon puolella ajoimme aivan harjun reunaa keskellä pieniä metsäpolkuja. Maisemat olivat upeat!

Sotkamon puolella ajoimme aivan harjun reunaa keskellä pieniä metsäpolkuja. Maisemat olivat upeat!

Sunnuntaiaamuna aamiaisen jälkeen olikin aika lähteä takaisin kohti Raumaa. Vuokatti paikkana oli kerrassaan ihana, mutta valitettavan kaukana. Alunperin selvittelin myös julkisia kulkuvälineitä reitille, mutta valitettavasti meidän olisi ensin tarvinnut mennä bussilla Poriin, Porista junaan, josta kahdella vaihdolla Kajaaniin ja Kajaanista bussilla vielä Vuokattiin. Onneksi sain Petran mukaan automatkalle, niin tuo 8-9 tunnin ajomatka meni hyvässä seurassa kuin siivillä! Viikonloppu oli mahtava, iso kiitos Firstbeatille palkinnosta. Tästä viikonlopusta jäi sellainen kipinä, että pitäisi varmaan alkaa enemmän tehdä myös näitä kotimaanmatkoja. On meillä vaan niin upea luonto ja hienoja paikkoja!

-Pauliina